Technology

Арена Никифорово



Мавровското село Никифорово, кое ни мање ни више има Двајца без Тројца жители, доби свое повеќенаменско Игралиште вредно над 100 Иљади Евра. Прво што ми беше нејасно е зашто у Село без Кучиња се гради Игралиште, а второ зашто тоа Игралиште го отвара Госпоџа Министерка за Внатрешни Рабоќе. Второто највероватно зато што само МВР поседува Теренски Џип, со кој може да се стигне до Игралиштето у Никифорово. Ебемлига, не знам, можда грешам.

А за првото ко размислив малце боље си реков - Е баш сум глуп, па у тој реон има Спортски Клубови колку сакаш, како зашто се гради Игралиште. И то не обични Клубови, туку Шумски Спортски Клубови. Ќе набројам само неколку за да ви стане појасно.

Шумски Спортски Клуб - Мечките од Ростуше, познати у светски рамки по своето Интернационално Име - Rostushe Bears, потоа ШСК - Орлите од Никифорово, илити Nikiforovo Eagles, потоа надалеку прочуениот Шумски Спортски Клуб - Мавровски Соколи,  односно - Mavrovo Falcons. Ќе ги спомнам и Патките од Лазарополе тоест Lazaropole Ducks, и на крај големата надеж на Мавровскиот Шумски Спорт - Јастребите од Битуше, или Bitushe Hawks.

Тешки Спортски битки ќе се бијат помеѓу овие Шумски Клубови, кои бодрени од својте верни навијачи - Разноразни Птици, Водоземци и Влечуги и цела останата Фауна, се надевам дека ќе ни приредат пријатни спортски мигови.

Предлагам и у другите запуштени Села дуж целава Држава да се изградат слични Игралишта, каде што ќе можат Животните да се занимаваат со Спорт и Рекреација, за да не им стане досадно па да избегаат преку Граница. Пошто таму кај што нема Луѓе и на Животните им е досадно. Ако не можеме Народот, барем Животните да ги задржиме у Државава.

Арена Никифорово Арена Никифорово Reviewed by Skopski Solidarec on 21 новембар Rating: 5

Нема коментара

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Recent News

Related Posts No. (ex: 9)