Technology

Стоп за нови градби у Скопје

Сликата е преземена од DW
Осим Богдановиќ Центар не слушнав друг кандидат за Градоначалник да каже јасно и гласно дека ќе воведе мораторуим за нови градби у Скопје. Додуше некои онака со пола уста најавуваат дека за секој изграден стан инвеститорот ќе треба да засади два, три или пет дрвца што можда му доаѓа исто као да кажал дека ќе има мораториум за градби. Пошто денес у Скопје е немогуче да изградиш зграда а испред таа зграда да посадиш макар и едно дрво за секој стан а камоли поише. Едноставно нема место за такво нешто. 

Али предпостављам дека тоа не е доволно. Абе Скопјани сакаат јасно и гласно да чујат дека више у Скопје нема да се гради и тачка. Неќеме сеа да рачунаме дали е могуче или не да се садат толку и толку дрва пред потенцијалната зграда. Кажете стоп за нови градби у Скопје па да почнеме да размишљаме за кого ќе гласаме.

Богдановиќ тоа експлицитно го најави и зато ќе си тепа у прв круг. А вие другите видете шо ќе правите, остана уше малце до избори. Изустете го тоа шо сакаат Скопјани да го чујат поготово оние неопределените. Од Коце и Коцевски на пример такво нешо не може да се бара од разбирливи причини, али од нивните противкандидати може.

Стоп за нови градби у Скопје Стоп за нови градби у Скопје Reviewed by Skopski Solidarec on 10 октобар Rating: 5

Нема коментара

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Recent News

Related Posts No. (ex: 9)