Technology

Мигрантски Туризам

Стварно не не бива за Туризам. На Мигрантите у Ваксинце им било наплаќано од 5 до 10 Евра од Особа за соба без Кревет. А изнајмување Куќа и до 1500 Евра за Месец. И после се чудиме зашто нема Туристи у Македонија. Абе и Мигрантиве ќе почнат да не избегаваат. Ќе почнат да кружат преку  Пичке си Материне само за да не поминат кроз наша територија. А чим Мигранти ќе почнат да не избегаваат, за Светскиве Туристи ич да не прајме муабет.

И после Охриѓаните не биле добри Домаќини. Они исто рендаат со цени, али барем у Собата Кревет имет. Ова Мигрантиве сеа да изнајмат Соба у Охрид ќе им се види као Хотел со 5 Звезди.

Што бе Мигрантите не биле Туристи? А што се? Абе Туристи се и то најбољи у Свет. Колку им побараш толку плаќаат. А секој што плаќа за смештај е Турист. Све се тоа Туристи само што овие ги викаат Мигранти и редно е више Државата да почне да ги третира као Туристи.

А секој Турист има право да изнајми Смештај и да користи Превоз. Државата требаше да обезбеди сместувачки капацитети за оние што ќе си платат за солиден Смештај. А такви од нив ги има многу. Да земат Луѓето Душа и да си продужат со Патот. Али ние док не ја искомплицираме работата не сме живи. И место патувањето на овие Туристи кроз Македонија да трае по некој саат, можда Ден максимум Два, ние ги апсиме и држиме у некакви Кокошарници со месеци.

Најдобро ќе биде да се обезбедат услови за што побрз Транзит на Мигрантите кроз наша Територија. Ниту да има подолго задржавање ниту да се примаат барања за Азил. Каков Азил какви Бакрачи. И за нив и за нас ќе биде најдобро што побрзо да ја напуштат Државава и да си ја побараат Среќата у некои Земји Членки на Европската Унија. Они добиваат Пари за тоа од Европскиот Буџет, ние Не. Секој ден све поише и поише Мигранти ќе доаѓаат кај нас. Ние ниту имаме услови ниту имаме Пари да се грижиме за нив. Нема за нас а камоли за други. Само ќе се мачиме, и ние и они.

Мигрантски Туризам Мигрантски Туризам Reviewed by Skopski Solidarec on 13 јун Rating: 5

Нема коментара

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Recent News

Related Posts No. (ex: 9)