Technology

Влакно у Јајце


Мислам дека иам некоја моќ на запажање. Таа моја моќ ми помага да најдам влакно у све. И сум наоѓал. Сум наоѓал влакно у кашкавал, у кисело млеко, сум наоѓал у кафе, у леб, у сирење, нема кај не сум наоѓал. И не само влакно од коса, сум наоѓал дури и влакно од веѓа. Па и некои други влакна кои нема сеа да ги спомињам. Значи специјализиран сум за пронаоѓање разни типови на влакна у прехрамбени производи.


Сите ми викаат дека ја сум тип на чоек што бара и влакно у јајце. И да ви кажам најискрено и тамо барам влакно. Барам ама досеа само влакно у јајце неам најдено. Ама работиме на тоа.

Иначе ја највише се плашам од слабо платен радник у прехрамбена индустрија. На таков радник може случајно да му падне влакно, да плукне у производот и слично. Не намерно, случајно викам. Знаете, слабо платен радник е депримиран, нервозен и шо уше не, нели. У афект несвесно ќе почне да плука додека е на радно место - пуу да тибам работата, пуу да тибам платата, пуу да тибам и фирма и све, пуу да тибам држ... Пу навака, пу натака на крај сакал неќел случајно ќе летне некое „пу“ и у производот.

Зато ја одсеа пред да купам некој прехрамбен производ прво ќе се распрашам како се платени работниците у таа фирма шо го произведува. Ако се добро платени ќе купувам од тамо. Кај шо има добро платен радник најмала е веројатноста дека ќе најдам некое влакно у нивниот производ. Исто сум на мнение дека кај шо е добро платен радникот исто така мала е веројатноста дека у производот се мота некое СЛУЧАЈНО летнато „пу“.
Само... се плашам барајќи добро платен радник да не останам гладен.

Влакно у Јајце Влакно у Јајце Reviewed by Skopski Solidarec on 05 мај Rating: 5

Нема коментара

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Recent News

Related Posts No. (ex: 9)